Lezing van Prof Theo van Boven gebracht door Amnesty Hengelo

Hoi Leu

Ja gisteren was het dan uit eindelijk gelukt om Professor Theo van Boven te krijgen voor een lezing in de Burgerzaal van het stadhuis in Hengelo.
Amnesty International Hengelo had het al 2 keer eerder geprobeerd.
Maar helaas door omstandigheden was het niet eerder gelukt. Maar dit jaar was er geen sneeuw en was de Professor ook niet verhinderd, en dus was het dus een prima avond voor een lezing en die ging dus over de mensenrechten in het algemeen.
Theo van Boven is namelijk professor in de mensenrechten en heeft voor diverse instanties gewerkt zoals voor de Verenigde Naties.
Er was gisteravond ook een gelegenheid om bij onze stad wat kerst spulletjes te kopen van Amnesty of een handtekening te zetten voor een van onze acties. Maar goed de mensen kwamen dus hoofdzakelijk voor de lezing van THeo van Boven .
En nadat een gespreksleidster de avond had geopend door een uitleg te geven over de agenda van de avond en een introductie van professor Theo van Boven. Was het woord dan uiteindelijk aan de professor. Die een boeiende lezing hield over inderdaad alle aspecten van de mensenrechten en discriminatie en het aanzetten tot rassenhaat en immigratie kortom veel wat met mensenrechten te maken heeft.
De heer van Boven vertelde precies wat ik wilde weten en ook veel al wist. Na de pauze was er een film van Amnesty over gruwelijke opruimingen van de Roma kampen in Italië in de laatste 10 jaar. Een film die bij mij en velen die gisteravond aanwezig waren zwaar heeft aan gegrepen.
Na de film was er gelegenheid om van gedachten te wisselen met de heer Theo van Boven en vragen te stellen aan hem.
De avond was om 22.30 uur afgelopen en het was een zeer succesvolle avond ik heb wat foto’s gemaakt en toe gevoegd.
Leu kijk er eens naar en denk eens over na.
Groetjes Bennie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s