5 mei actie op de Brink in Hengelo van Amnesty International

Hoi lei

Vandaag zijn we , de leden van de werkgroep Amnesty International Hengelo met een stand op de Brink in Hengelo.
En wat is er nu niet mooier dan dit te doen op Bevrijdingsdag een dag van vrede zeker natuurlijk naar aanleiding van de oorlog 65 jaar geleden maar het kan heel goed ook van toepassing zijn heden ter dage. want hoeveel mensen leven wel niet in een oorlogsgebied en/of worden onderdrukt, mishandelt, vermoord en gediscrimineerd.
We hebben een actie gedaan tegen de gedwongen huis uitzetten in Kenia. Daar in de sloppen wijken van Nairobi leven de armsten onder constante bedreiging om zonder pardon of hulp uit hun huizen te worden gezet.
Vorig jaar bijvoorbeeld werd een groot aantal huizen met de grond gelijk gemaakt zonder voorwaarschuwing en zonder hulp en opvang van de bewoners . Soms gebeurde dit midden in de nacht.

Voor de actie hadden we de Hengelose wethouder Mariska ten Heuw uitgenodigd om samen met ons de actie dozen met de leus” stop gedwongen huisuitzetting in Kenia” op volgorde te zetten zie ook de foto’s .
Tevens mocht de wethouder de eerste handtekening zetten.
We hadden een grote tent en dat hebben we gemerkt ook want de tent was nogal wind gevoelig en we moesten geregeld aan de palen hangen om hem niet de lucht in te laten gaan.

Desondanks hebben we toch met z’n allen zo’n 400 handtekeningen mogen ophalen veel mensen toonden hun begrip voor de slechte situatie waarin deze mensen in Kenia verkeerden en gaven graag hun handtekening er voor op onze petitielijsten. Ook de organisatie van het straatvoetbaltoernooi wordt nogmaals bedankt voor het ter beschikking stellen van hun apparatuur om een melding te maken van onze actie via hun omroepinstallatie.
De dag is voor ons voorbij gevlogen ondanks dat we de gehele dag op de Brink aanwezig waren (09.00 uur-17:00 uur).
Het was een mooie actiedag, mensen nog bedankt voor uw steun het doet ons goed om te merken dat zo velen op deze manier hun medeleven willen tonen.
En natuurlijk zoals u van mij gewend bent heb ik weer een aantal foto’s gemaakt en bij gevoegd
Leu kijk er eens na misschien dat u het nog weer te binnen schiet.
En klik ook eens op de link van Amnesty International aan de rechterkant van mijn blog onder het kopje links.
Goot goan en groeten Bennie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s